Zoeken

Hoteleigenaar gijzelt kaïd en politieagenten in Chefchaouen

1 februari 2021 - 11:20 - Marokko

©

Een kaïd en politieagenten werden na meerdere uren vast te zijn gehouden in een hotel in Derdarat, nabij Chefchaouen, bevrijd. De hoteleigenaar organiseerde op het moment van de gijzeling een trouwfeest, ondanks de beperkende coronamaatregelen.

De feiten deden zich vorige deze week voor, niet ver van het strand van Stihat, een badplaats in het noorden van Marokko. Om hun verbintenis te vieren, nodigden een advocaat en een jurist hun familie en vrienden uit in een hotel in het stadje.

De komst van de kaïd en de politie zou niet in de smaak zijn gevallen van de eigenaar, die weigerde om het hotel te sluiten. De situatie liep uit de hand en de eigenaar besloot om de deuren van het hotel op slot te doen en de overheidsambtenaar en de agenten te gijzelen.

Een brigade van de koninklijke gendarmerie werd ter plaatse gestuurd om de gijzelaars te bevrijden en de hotelier en zijn boekhouder te arresteren. Beiden worden vervolgd wegens schending van de noodtoestand omwille van de gezondheidssituatie, gedwongen opsluiting en minachting van een ambtenaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team