Zoeken

Hotel Lincoln in Casablanca gaat in 2025 terug open

21 november 2021 - 15:40 - Marokko

©

De groep Realites voor territoriale ontwikkeling, belast met de renovatie van het Lincoln Hotel in Casablanca, heeft de heropening van het historisch hotel voor 2025 aangekondigd.

Het bekende hotel in de Marokkaanse metropool zal na de werken toetreden tot de Radisson Collection, een hotelketen met "emblematische hotels" die een "authentieke lokale invloed, een modern design, een actief sociaal leven en een luxe positionering," hanteren, aldus de groep in een persverklaring.

Lees ook: Lincoln hotel in Casablanca ingestort

Om het hotel op te knappen werd 330 miljoen dirham vrijgemaakt. De werken werden aan de Marokkaanse architect Tarik Oualalou toevertrouwd. "Met het Lincoln, waarvan Realites het gebouw en het handelsfonds bezit, wil de groep een symbool van het Marokkaans erfgoed redden. De renovatiewerken houden rekening met de architectuur van het gebouw en eert de authenticiteit van de plaats," benadrukt het bedrijf.

Het Lincoln Hotel in Casablanca heeft een Neomoorse architectuur en de gevel is historisch erfgoed. De renovatie van het hotel, dat lange tijd op instorten stond, is het eerste belangrijke project van Realites in Marokko.

Lees ook: Foto’s: dode bij instorting historisch hotel in Casablanca

Het hotel van 13.500 m², wordt een vijfsterrenhotel met 120 kamers en suites op drie verdiepingen. Daarnaast krijgt het hotel twee restaurants, twee bars, een theelounge, een plaats voor coworking, zalen voor seminaristen, een spa en een ondergrondse parkeerplaats van twee verdiepingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team