Zoeken

Lifestylecoach Bilal wil veel verdienen om ouders te helpen

12 oktober 2022 - 13:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De 23-jarige Bilal Ourahou wil zijn onderneming verder ontwikkelen en veel geld verdienen om ervoor te zorgen dat zijn ouders niet meer hoeven te werken. Hij is lifestylecoach en runt met drie vrienden een sport- en gezondheidsclub in Etten-Leur.

Bilal Ourahou had tot zijn achttiende obesitas en woog ruim 80 kilo voor 1,64 meter. Hij at en dronk zijn verdriet vaak weg met snacks en limonade. "Die zomer was ik in drie maanden zes kilo aangekomen. Dat greep mij aan. Ik studeerde MBO autotechniek, had geen geld en vroeg mijn broer om mij in te schrijven bij de sportschool. In vier maanden verloor ik 25 kilogram. Ineens kon ik weer een S-je dragen. Dat voelde goed", aldus Ourahou in NRC.

Lees ook: Loubna, van huisvrouw tot onderneemster in Spanje

Hij besloot ook anderen te helpen met een gezondere levensstijl. "In 2021 heb ik hier in Etten-Leur samen met drie vrienden een active lifestyleclub opgericht. We hebben in twee maanden een oude garage omgebouwd. Het was ramadan. Elke dag werkte ik na het gebed tot diep in de nacht. We hebben alles zelf gedaan, vrienden en vaders hebben geholpen. Dat scheelde de helft van het geld. De kosten splitten we met z’n vieren, maar de klanten moet je zelf regelen. Iedereen werkt hard, maar we supporten elkaar en als iemand op vakantie is, neemt een ander zijn klanten over. Ik heb 12 tot 15 klanten die ik op wekelijkse basis zie. We praten, soms doe ik beneden in de sportschool oefeningen met ze".

Daarnaast werkt Bilal ook nog acht uur per week bij de Albert Heijn en probeert hij onnodige kosten te vermijden. "Zolang het kan, woon ik bij mijn ouders. Dat is een bewuste keuze, ik wil nu focussen op mijn eigen bedrijf, maar alles wat ik zelf kan betalen, betaal ik uit eigen zak. Ik doe mijn eigen boodschappen, kook zelf en doe de was. Minimaal tien procent van mijn netto-inkomen leg ik elke maand apart. Ik heb dat moeten leren. Vroeger zag ik wel eens min 300 euro op mijn rekening staan, dan had ik bijvoorbeeld te veel uitgegeven aan uit eten gaan. Ik heb echt ’nee’ moeten leren zeggen. Nu ga ik nog maar gemiddeld één keer per maand", vertelt de jonge lifestylecoach.

Lees ook: Ayoub is vastbesloten om te slagen in Frankrijk

Bilal geeft 60 tot 80 euro uit aan zijn wekelijkse boodschappen. "Gezond eten is duurder en ik vind mijn lichaam belangrijk. Ik sport bijna twee keer per dag en moet herstellen. Ik gebruik daar shakes en toevoegingen met mineralen en vitamines. Daarnaast eet ik biologisch en veel vis. Mijn laatste grote uitgave was een vakantie naar Marokko met mijn moeder en broer. Ik heb de ene helft betaald, mijn broer de andere. Dat geeft een goed gevoel. Mijn doel is om zo’n groot bedrijf te hebben dat mijn ouders allebei niet meer hoeven te werken. Dan maak ik ze maandelijks een bedrag over. Ze hebben altijd goed voor mij gezorgd en dat wil ik teruggeven."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team