Zoeken

Loubna, van huisvrouw tot onderneemster in Spanje

27 augustus 2022 - 10:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Loubna Nrhailat Diraoui is een jonge Marokkaanse vrouw die in 2004 op 25-jarige leeftijd naar Spanje vertrok. Als huisvrouw had ze nooit gedacht dat ze ondernemer zou worden. Maar door hard te werken en offers te brengen, is zij nu de initiatiefneemster van de kinderspeelplaats AladdinPark in de wijk Pasarón.

Loubna was haar man gevolgd naar Pontevedra, waar hij als lasser werkte. "Ik trouwde en werd zes maanden later zwanger," vertelt ze aan La Voz de Galicia. Ze legt uit dat ze nog voor haar vertrek uit El Jadida in Marokko, Spaans had geleerd. Hoewel ze is opgeleid als secretaresse en boekhoudster, wijdde ze zich aan de opvoeding van haar eerste dochter, die nu 18 is. Ze was huisvrouw toen ze in 2009 het idee kreeg om een kinderspeeltuin te beginnen. Toch besloot ze eerst voor haar gezin en kinderen te zorgen. Ze kreeg nog twee dochters en vergat het project bijna.

Lees ook: Het succesverhaal van topadvocaat Mounia Benabdallah

In 2021 schreef zij zich in voor cursussen in het volwassenenonderwijs. Om de verjaardag van haar kleindochter te vieren, koos ze een fotolijst en ontwierp ze de versieringen. "Ze houdt van de Sneeuwkoningin en ik wilde haar verrassen. Maar ik vond niet echt wat ik zocht. Dus koos ik een plek in Marin en daar mocht ik de versiering doen," vertelt ze. Haar zus, die in Zwitserland woont, en andere familieleden die op het verjaardagsfeestje waren uitgenodigd, waren erg blij met de versieringen. Dit motiveerde Loubna om haar bedrijf AladdinPark op te starten. Vier maanden geleden opende het zijn deuren in de buurt van Pasarón.

Lees ook: Het succesverhaal van topadvocaat Mounia Benabdallah

"Ik vond het fijn om in een rustig gebied te komen. Het was moeilijk te huren omdat de opstartkosten hoog waren, en ik had het niet makkelijk in het begin. Maar beetje bij beetje boekten we vooruitgang," legt Loubna uit. Als moslima droeg zij geen hoofddoek tot de geboorte van haar tweede dochter. "Ik wist niet hoe de mensen me zouden benaderen, of ze zouden komen of niet. Ik had nog nooit zulke ervaringen gehad met mensen uit andere culturen", concludeert Loubna.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team