Zoeken

Onderzoek naar infiltratie lid Polisario op evenement in Tetouan

12 juni 2022 - 09:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gaat de infiltratie van een separatistisch lid van het Polisario Front onderzoeken. Hij maakte deel uit van een Spaanse delegatie die een door de gemeente Tetouan georganiseerde officiële evenement bijwoonde.

Het gaat om Yahya Mohamed Salem, woonachtig in Málaga, die bij de Marokkaanse veiligheidsdiensten bekend staat als strijder van het Polisario bij het zogeheten "15ᵉ Korps van geblindeerde en gemechaniseerde infanterie".

Lees ook: Algerije uit grove beschuldigingen tegen Marokko en Israël

Tijdens het vierde forum voor internationale samenwerking in Noord-Marokko, dat volgens Al3omk werd georganiseerd door de gemeente Tetouan in samenwerking met de Spaanse vereniging "Onderwijs en Cultuur", is Yahya Mohamed Salem erin geslaagd zich bij de Spaanse delegatie aan te sluiten.

De ontmaskerde separatist werd woensdag naar Spanje uitgewezen nadat de gemeente Tetouan de officiële ontvangst van de Spaanse delegatie had geannuleerd vanwege zijn aanwezigheid. Vervolgens publiceerde Yahya Mohamed Salem een artikel op zijn website waarin hij beweerde dat hij, voordat hij journalist werd, had gevochten voor het Polisario, dat hij beschouwt als de vertegenwoordiger van het Sahrawi-volk.

Lees ook: Polisario bedreigt Marokko opnieuw

In het kader van het onderzoek naar deze zaak heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken de pasja van Tetouan, Mohamed Ahani, en het hoofd van de gemeente, Mustapha El Bakkoury, ontboden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team