Zoeken

Marokko bespreekt financiële steun voor aankoop vastgoed

8 augustus 2022 - 19:40 - Marokko

©

De regering van Aziz Akhannouch overweegt ernstig de mogelijkheid om toekomstige huiseigenaren aan te moedigen door belastingvrijstellingen voor projectontwikkelaars te vervangen door rechtstreekse financiële steun voor gezinnen.

Het doel van de Marokkaanse regering is rechtstreekse steun te verlenen aan gezinnen die hun eigen huis willen kopen. Volgens de ontwerp-begrotingswet (PLF 2023) die momenteel wordt voorbereid, is het immers niet gemakkelijk om alle economische en sociale gevolgen van fiscale stimuleringsmaatregelen te beoordelen.

Daarom is de regering van plan de belastingvrijstellingen voor huiseigenaren te vervangen door een maatregel die gezinnen rechtstreeks aangaat. De kwestie was in oktober 2021 aan de orde gesteld door minister van Begroting Fouzi Lekjaa tijdens een bijeenkomst om vragen van parlementsleden over de PLF 2022 te beantwoorden.

Lekjaa had toen aangekondigd dat de regering werkte aan nieuwe maatregelen om sociale huisvesting te bevorderen en de lasten voor zowel kopers als ontwikkelaars te verlichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team