Zoeken

Lerares zonder hoofddoek in religieuze school veroorzaakt ophef in Marokko

17 mei 2023 - 17:00 - Marokko

©

De publicatie van een foto, waarop een lerares zonder hoofddoek in een religieuze school te zien is, heeft heftige reacties uitgelokt bij een deel van de Marokkaanse internetgebruikers.

De foto werd maandag opnieuw online geplaatst, waarbij sociale media gebruikers beweren dat de vrouw onrechtmatig op een minbar zat (preekstoel van waaruit de preek of khutbah wordt gehouden), zonder een hoofddoek te dragen.

Lees ook: Moslimdocenten mogen hoofddoek dragen in Berlijn

De docente wordt ervan beschuldigd de heiligheid van de moskee in Fez niet te hebben gerespecteerd. Maar in een verklaring aan Morocco World News zegt een bron dat de foto niet in een moskee werd genomen, maar in de Zawiya Sidi Abdelkader Fassi Fihri, een religieuze school waarvan de architectuur sterk lijkt op die van een moskee. Dezelfde bron preciseert ook dat de op de foto getoonde stoel geen minbar is, maar een eenvoudige verhoogde stoel, en voegt eraan toe dat de lerares had gevraagd of zij het gebouw met een sluier moest betreden en dat haar werd gezegd dat dit niet nodig was.

Lees ook: Nadia Kahf, eerste rechter met hijab in New Jersey

De aanwezigheid van de docente in de Zawiya Sidi Abdelkader Fassi Fihri maakt deel uit van een driedaags evenement dat door de NGO Fez Memory werd georganiseerd voor architectuurstudenten, om het rijke architecturale erfgoed van de stad te ontdekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team