Zoeken

Leila Ouahabi en 15 teamgenoten verlaten Spaans voetbalelftal

25 september 2022 - 21:00 - Sport

┬ę

Vijftien speelsters raapten hun moed bij elkaar en namen een radicaal besluit in de hoop eindelijk gehoord te worden. Het betreft Spaanse internationals, waaronder de Marokkaanse Leila Ouahabi en andere profvoetballers bij de grootste clubs van Europa. Ze protesteren hiermee tegen het feit dat de Spaanse voetbalbond (RFEF) de coach op zijn post houdt.

In een bericht dat door elk van de vijftien speelsters apart is verstuurd, verklaren ze dat de sfeer die de laatste weken binnen de sportploeg heerst ondraaglijk is. Ze beschrijven een situatie die hun "emotionele toestand en gezondheid ernstig aantast". Een aantal van hen eist het vertrek van hun coach Jorge Vilda.

Lees ook: Leila Ouahabi gaat voor vrouwenelftal Spanje uitkomen

De Spaanse voetbalfederatie weigerde de boodschap van de speelsters te accepteren en steunde de coach. "RFEF zal niet toestaan dat de speelsters de continuïteit van de bondscoach en zijn technische staf in twijfel trekken, aangezien het niet hun verantwoordelijkheid is om een dergelijke beslissing te nemen." De bond zegt kennis te hebben genomen van de beslissing van de ontslagnemende speelsters. "We gaan geen spelers oproepen die het Spaanse shirt niet willen dragen. De bond zal alleen gemotiveerde spelers inzetten, ook als dat betekent dat er met jonge spelers wordt gespeeld," aldus de verklaring.

Lees ook: Atlas Leeuwinnen kwalificeren zich voor WK-2023

De Spaanse radio COPE meldt dat naast de Marokkaans-Spaanse Leila Ouahabi en Laia Aleixandri, die voor Manchester City spelen, ook Patri Guijarro, Mapi Leon, Sandra Panos, Aitana Bonmati, Claudia Pina en Mariona Caldentey van Barcelona, en Ona Batlle en Lucia Garcia van Manchester United, ontslag hebben genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team