Zoeken

Luis Enrique verrast door "onbekende" Azzedine Ounahi (video)

9 december 2022 - 15:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Azzedine Ounahi heeft met zijn vaardigheden tijdens de wedstrijd Marokko-Spanje indruk gemaakt op de Spaanse bondscoach Luis Enrique. De Leeuwen van de Atlas kwalificeerden zich na penalty’s tegen Spanje.

In een persconferentie na de wedstrijd erkende de Spaanse coach, die donderdag door de Spaanse voetbalbond werd ontslagen, de goede prestaties van het Marokkaanse team. Hij gaf daarbij expliciet toe dat zijn opstelling was gedestabiliseerd door de Marokkaanse spelers.

Lees ook: Azzedine Ounahi is 2ᵉ beste dribbelaar van Europa

Tijdens de wedstrijd in de achtste finale van het WK, wist één van de Marokkaanse spelers de geesten en in het bijzonder die van de coach van La Roja te markeren. Het betreft Azzedine Ounahi. "Ik was aangenaam verrast door hun nummer 8. Ik zei: ’Mijn God, waar komt die jongen vandaan?’ Hij is niet gestopt met rennen, hij moet kapot zijn geweest, enorm spectaculair" zei Enrique over de Marokkaanse middenvelder.

Lees ook: Marokko verslaat Spanje en gaat door naar kwartfinale op WK

"Hakimi, dat is duidelijk, Ziyech is duidelijk. En-Nesyri, kennen we heel goed. Amrabat kennen we ook, hij speelt erg goed. Hij is niet gestopt met rennen. Hij verraste ons aangenaam. We bespraken hem in de staf," aldus de Spaanse bondscoach.

Bladna.nl