Atlas Leeuwinnen kwalificeren zich voor WK-2023

15 juli 2022 - 15:00 - Sport

©

Voor het eerst in hun geschiedenis zullen de Atlas Leeuwinnen deelnemen aan de volgende Wereldbeker voor Vrouwen in 2023. Ze verzekerden zich woensdag van hun ticket door Botswana met 2-1 te verslaan in de kwartfinales van de Afrika Cup.

Ze moesten een huzarenstukje uithalen, en dat lukte. Het Marokkaanse vrouwenvoetbalteam zal tot de vier vertegenwoordigers van het continent behoren op de Wereldbeker die over een jaar wordt gehouden. Daarvoor versloeg de ploeg van coach Reynald Pedros Botswana met 2-1 in de kwartfinales van de Afrika Cup.

In de wedstrijd in het Moulay Abdellah Complex in Rabat legden de Atlas Leeuwinnen vanaf het begin een hoog tempo op en namen al in de 3ᵉ minuut de leiding dankzij AS FAR-spits Sanae Mssoudy. Vier minuten later scoorde Dithebe een doel voor haar ploeg. Het winnende doelpunt werd in de tweede helft gescoord (59ᵉ) door FC Levante-verdedigster Yasmine Mrabet.

De volgende stap is de continentale titel winnen. Om dit te bereiken moeten de Atlas Leeuwinnen de finale halen. Ze zullen nu eerst de halve finale spelen tegen Nigeria. Het duel staat gepland voor maandag 18 juli.