Zoeken

Leger ingezet wegens ontsnappingsplannen Marengo-verdachten

11 december 2021 - 18:20 - Wereld

©

Sinds vorige week helpt het leger met de beveiliging van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, waar op dit moment verschillende kopstukken in het Marengo-proces verblijven. De militairen moeten helpen om een mogelijke, gewelddadige ontsnapping van verdachten in het Marengo-proces tegen te gaan.

In de EBI in Vught heerst al langer de vrees voor een ontsnapping, zeker nadat eerder dit jaar bekend werd dat Ridouan Taghi een uitbraak uit de zwaarbeveiligde gevangenis zou hebben voorbereid. Naast Ridouan Taghi verblijven onder meer ook Richard R. (Rico De Chileen), Benaouf Adaoui en Saïd Razzouki, de belangrijkste handlanger van Taghi, in de instelling.

Lees ook: Ridouan Taghi: "Liever dood dan namen noemen"

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft na berichtgeving door De Telegraaf bevestigd dat defensie sinds afgelopen week de bewaarders assisteert. "Sommige van deze maatregelen zijn zichtbaar, andere niet. DJI krijgt daarbij ondersteuning van Defensie. Vanuit het belang van de veiligheid in en rondom gevangenissen zeg ik verder nooit iets over specifieke veiligheidsmaatregelen", aldus een woordvoerder van de dienst in het AD.

Lees ook: Ridouan Taghi bewaakt door anonieme cipiers

NRC berichtte onlangs over vier medewerkers van de EBI die in oktober moesten onderduiken nadat het Openbaar Ministerie op 8 oktober bekendmaakte dat advocaat Youssef Taghi met zijn neef Ridouan Taghi een ontsnappingspoging zou hebben voorbereid. Het OM meldde ook dat er aanwijzingen waren dat Taghi voor een ontsnappingspoging op zoek is geweest naar adresgegevens van gevangenispersoneel. EenVandaag maakte in november bekend dat de bewakers van Taghi inmiddels bivakmutsen dragen om onherkenbaar te zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team