Zoeken

Ridouan Taghi bewaakt door anonieme cipiers

25 november 2021 - 12:20 - Wereld

©

In de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zijn er unieke veiligheidsmaatregelen genomen voor de bewaking van drugsbaron Ridouan Taghi. Zijn toezicht wordt nu gewaarborgd door een speciaal team bewaarders met bivakmutsen.

Naar aanleiding van de arrestatie van zijn advocaat en neef Youssef Taghi in oktober, is de bewaking rond het kopstuk in het Marengo-proces nog eens aangescherpt. Het incident heeft aangetoond dat de Extra Beveiligde Inrichting in Vught niet streng genoeg beveiligd is om contacten tussen Ridouan Taghi en de buitenwereld tegen te gaan.

Lees ook: Nederland wil leger inzetten bij Marengoproces tegen Ridouan Taghi

De bewaring van een gedetineerde door anonieme bewakers zou een primeur zijn in Nederland. "De huidige detentie-omstandigheden waarmee Taghi wordt geconfronteerd zijn voor Nederland uniek", zegt zijn detentie-advocaat Thomas van der Horst. De nieuwe bewakers dragen volgens EenVandaag bivakmutsen om hun anonimiteit te garanderen en de glazen wanden in de omgeving van Taghi zijn afgeplakt, zodat hij niet kan zien wie er verder aanwezig is.

Lees ook: Verslag verhoren met Ridouan Taghi

Enkel tijdens het bezoek van zijn advocaat en tijdens het wekelijkse uurtje voor persoonlijk bezoek, kan Taghi mensen in het gezicht kijken. De rest van de tijd wordt hij omringd door mensen die onherkenbaar zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team