Zoeken

Gevangenisregime Ridouan Taghi versoepeld

18 maart 2022 - 09:40 - Wereld

©

Ridouane Taghi en zijn advocaat Thomas van der Horst dienden eerder een klacht in over de extra veiligheidsmaatregelen in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Die werden ingesteld na de arrestatie van Taghi’s advocaat en neef Youssef Taghi. De topcrimineel werd daarna geïsoleerd en bewaakt door gemaskerde cipiers. Inmiddels zijn de detentieomstandigheden van Taghi versoepeld.

De extra veiligheidsmaatregelen in de EBI gingen begin oktober van start en werden beëindigd op 15 december. Taghi werd bewaakt door speciale cipiers met bivakmutsen en de interne glazen wanden in de EBI waren afgeplakt, zodat de hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo niet kan zien wie er aanwezig is.

Lees ook: Ridouan Taghi: "Liever dood dan namen noemen"

De aanleiding voor het verzwaren van het gevangenisregime van Taghi zou de arrestatie zijn geweest van zijn advocaat en neef Youssef Taghi op 8 oktober 2021. Volgens het Openbaar Ministerie diende hij als contactpersoon tussen Taghi en de buitenwereld. Hij wordt ook beschuldigd voor het beramen van een gewelddadige uitbraak, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Marengo-proces beveiligd door militairen

Het gevangenisregime van Ridouan Taghi in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught is sinds 15 december verlicht, bevestigt Thomas van der Horst, de advocaat van Taghi. "Van ongekende isolatie is op dit moment geen sprake meer."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team