Zoeken

Marokko: onverwachte wending in zaak ontslagen Franse lerares die "homoseksualiteit bevorderde"

18 april 2023 - 09:00 - Marokko

©

Tegen alle verwachtingen in krijgt de Franse lerares van de Honoré de Balzac school in Kenitra, die werd ontslagen na een klacht van ouders van leerlingen die haar ervan beschuldigden les te geven over "homoseksualiteit en abnormale neigingen en het verspreiden van beledigende ideeën over persoonlijkheden en symbolen van de islam", steun van andere ouders.

Zeventien ouders van leerlingen uit de klas van het CM1-niveau van de Franse school Honoré de Balzac in Kenitra, waar de Franse lerares werkte, hebben in een schriftelijke verklaring de schorsing van de lerares bekritiseerd. Deze schorsing werd besloten door het Franse onderwijsagentschap in het buitenland (AEFE) en de school na een klacht van twee families die de lerares voor de rechter hebben gedaagd voor "het verheerlijken van homoseksualiteit" en "het schenden van de symbolen van de islam".

Lees ook: Franse lerares in Marokko ontslagen na les over homoseksualiteit

Volgens de zeventien ouders verdient de lerares deze straf niet omdat ze "altijd van Marokko heeft gehouden en haar respect voor onze Marokkaanse waarden en onze religie heeft uitgesproken", meldt RFI. Ze zijn bereid om te getuigen. "Als je van iemand houdt, kun je tot het einde voor die persoon opkomen", aldus een van hen.

Bladna.nl