Zoeken

Spanje: klas leert gebarentaal voor Marokkaans klasgenootje

24 april 2022 - 17:00 - Wereld

©

Zacaria, een doofstomme Marokkaanse jongen die in Spanje woont, kan eindelijk communiceren met zijn klasgenoten. Ze toonden zich namelijk allemaal bereid om gebarentaal te leren.

Zacaria is 12 jaar oud en woont in Bologna. Hij werd na een hersenvliesontsteking doofstom. Daardoor kan hij niet met zijn klasgenoten spreken. In een vergadering besloten de leraren de hele klas gebarentaal aan te leren, om Zacaria in staat te stellen met zijn klasgenoten te communiceren, meldt Aleteia.

Lees ook: Nora en Darifa willen andere vrouwen empoweren in Nederland

Een leraar komt de klas elke donderdag gebarentaal aanleren, een leerrijke ervaring voor deze kinderen, die op deze manier ook veel te weten komen over de moeilijkheden die slechthorenden hebben om met hun omgeving te communiceren.

De leerlingen leren lichaamsdelen, kleuren, familieleden enzovoort te benoemen. "We zijn niet op zoek naar grammaticale nauwkeurigheid of optimale gebarentaalvaardigheid. Het basisdoel van het initiatief is de leerlingen in staat te stellen te communiceren met hun medestudent Zacaria", legt lerares Marta Miazzi uit.

Lees ook: TikTok dol op Nederlandse les van Brusselse Najib alias MrNash

Over een jaar gaat Zacaria naar de middelbare school en deze ervaring zal hem daar ook het vertrouwen geven om zijn plaats in te nemen en niet bang te zijn om in dialoog te gaan met anderen. Het is te hopen dat andere scholen dit goede voorbeeld zullen volgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team