Zoeken

"Allah is great": moslimspeler uit Frans team gezet

26 augustus 2023 - 19:00 - Marokko

©

Na moslimspelers van het Franse jeugdteam te hebben gedwongen om hun vasten tijdens de laatste Ramadan te verzetten, ligt de Franse voetbalfederatie (FFF) opnieuw onder vuur. Een jong talent zou uit het Franse U16-team zijn gezet vanwege een religieuze viering.

Het jonge talent van Olympique de Marseille, Enzo Sternal, zou uit het Franse U16-team zijn verwijderd nadat hij in april een doelpunt had gevierd tijdens een toernooi in Montaigu, gekleed in een T-shirt met de tekst "Allah is great" (God is groot), meldt La Dépêche du Midi. Deze actie zou niet zijn gewaardeerd door de Franse voetbalfederatie, die de afwezigheid van de speler voor de volgende wedstrijd rechtvaardigt door "gedragsproblemen in Montaigu".

Lees ook: Ramadan 2023: Premier League ondersteunt moslimspelers

De Frans-Algerijnse speler wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende jongeren van het Franse U16-team maar zou gedwongen worden van sportnationaliteit te veranderen. Enzo (vijf selecties, één doelpunt) zou kunnen overwegen over te stappen naar Algerije, het thuisland van zijn moeder.

Lees ook: Moslimspelers mogen bij persconferenties EK bierflesjes weghalen

Sinds 2016 verbiedt artikel één van het reglement van de Franse voetbalfederatie (FFF) het dragen van elk "teken of kledingstuk dat duidelijk een politieke, filosofische, religieuze of vakbondsgebonden affiliatie toont".

Bladna.nl