Zoeken

Zal Lamine Yamal Spanje boven Marokko verkiezen?

25 augustus 2023 - 09:00 - Sport

©

De 16-jarige Lamine Yamal schittert bij FC Barcelona en staat op het punt een belangrijke beslissing te nemen: voor welk nationaal team gaat hij spelen? Er zijn recente gesprekken geweest tussen het Spaans elftal, FC Barcelona en Yamal over een mogelijke deelname met Spanje aan de kwalificatiewedstrijden voor het Euro 2024.

Eerder deze week vond er een ontmoeting plaats in een restaurant in Barcelona waarbij verantwoordelijken van de Spaanse voetbalfederatie en FC Barcelona aanwezig waren. Tito Blanco, een belangrijke spil binnen de federatie, benadrukte dat Yamal nu een keuze moet maken. Yamal’s prestaties onder coach Xavi Hernández bij Barcelona, met name tegen Cadix, hebben ongetwijfeld bijgedragen aan deze uitnodiging.

Lees ook: Lamine Yamal: de toekomst van Barça én Marokko?

Lamine Yamal, geboren in Spanje uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guinese moeder, heeft de luxe van drie nationaliteiten. De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft ook interesse getoond in de jonge speler. De FRMF oordeelt dat Lamine Yamal moet spelen waar zijn hart ligt.

Lees ook: Welke sportnationaliteit voor Lamine Yamal?

De Spaanse voetbalfederatie hoopt echter dat Yamal voor hen kiest, vooral na hun recente mislukking om Abde Ezzalzouli te overtuigen, die uiteindelijk koos voor Marokko. Yamal’s beslissing zou gevolgen kunnen hebben voor zijn deelname aan zowel de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden als de U-17 World Cup later dit jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team