Zoeken

Lamine Yamal: geruchten, ontkenningen en een sprankje hoop voor Marokko

12 oktober 2023 - 21:00 - Sport

©

Er gaan geruchten dat Lamine Yamal, Spaanse voetballer van Marokkaanse en Equatoriaans-Guinese afkomst, onder druk zou zijn gezet om voor het Marokkaans elftal te kiezen. De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) spreekt dit fel tegen.

Volgens een recente publicatie van de Spaanse krant AS, zou de 16-jarige aanvaller Lamine Yamal geld aangeboden hebben gekregen om voor Marokko te spelen. In reactie hierop heeft de FRMF een verklaring uitgegeven waarin wordt benadrukt dat dergelijke aantijgingen volledig ongegrond zijn. "We hebben het besluit van Lamine Yamal altijd gerespecteerd, zoals we dat ook doen bij andere voetballers van Marokkaanse afkomst die kiezen voor andere nationale teams."

Lees ook: FC Barcelona: één miljard euro voor Lamine Yamal

Lamine Yamal, geboren in Spanje uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaans-Guinese moeder, heeft zijn talent getoond in de jeugdcategorieën van FC Barcelona en het Spaanse nationale team. Hoewel Marokko graag had gezien dat Yamal de kleuren van de Atlas Leeuwen zou verdedigen, heeft het jonge talent gekozen voor Spanje. Toch bestaat er nog steeds een kans dat Yamal in de toekomst voor Marokko kiest. Door een blessure kon hij niet deelnemen aan de recente wedstrijden van Spanje tegen Schotland en Noorwegen.

Lees ook: Spanning tussen Spanje en Marokko door Lamine Yamal

Omdat Yamal nog geen drie officiële wedstrijden voor het Spaanse team heeft gespeeld, biedt de FIFA hem de mogelijkheid om van voetbalnationaliteit te wisselen. Deze regel geeft Marokko de kans om de aanvaller, die recentelijk de jongste doelpuntenmaker in La Liga werd, opnieuw te benaderen.

Bladna.nl