Zoeken

Loreen als heldin ontvangen in Zweden

17 mei 2023 - 09:00 - Cultuur

©

De Zweeds-Marokkaanse zangeres Loreen is de winnares van de 67ᵉ editie van het Eurovisie Songfestival. Ze is enorm trots op het feit dat ze Zweden mocht vertegenwoordigen en dat ze de tweede persoon is geworden die de wedstrijd twee maal won. De Ierse Johnny Logan slaagde hier eerder ook in.

Loreen is trots teruggekeerd naar Zweden, na Eurovisie 2023 te hebben gewonnen. "Ik ben ongelooflijk blij," verklaarde de zangeres toen haar vliegtuig op Stockholm International Airport landde. Haar vreugde is immens. "In het vliegtuig naar huis had ik mijn eerste vreugde-uitbarsting en keek ik naar de hemel. Ik ben ongelooflijk gelukkig. Ik ben zo trots dat Zweden me heeft gestuurd," aldus de zangeres, terwijl ze de trofee vasthield - een handgemaakte glazen sculptuur in de vorm van een microfoon uit de jaren vijftig. De trofee is "echt zwaar", voegde ze eraan toe.

Lees ook: Eurovisie Songfestival: Loreen triomfeert, La Zarra maakt obsceen gebaar (foto)

Haar schema op dinsdag is een beetje druk. De 39-jarige zangeres werd ’s avonds verwacht in een park in het centrum van Stockholm, een populaire plek die bekend staat om zijn terrasjes en openluchtconcerten, waar ze een optreden moest geven dat live werd uitgezonden op de publieke televisie, meldt Toronto Citynews.

Lees ook: La Zarra en Loreen, twee Marokkaanse zangeressen op Eurovisie Songfestival 2023

Loreen, van wie de echte naam Lorine Zineb Nora Talhaoui is, heeft Zweden in 2012 al vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival in Bakoe, Azerbeidzjan. Ze won de wedstrijd met haar liedje "Euphoria". Haar tweede Eurovisie-overwinning van afgelopen zaterdag, brengt het totaal aantal Zweedse trofeeën op zeven, waarmee het record van Ierland wordt geëvenaard. Het land zal het Eurovisie Songfestival 2024 hosten, dat samenvalt met de 50ᵉ verjaardag van de eerste Eurovisietriomf van Zweden, de overwinning van ABBA in 1974 met "Waterloo".

Bladna.nl