Zoeken

La Zarra’s problemen na middelvinger op Eurovisie Songfestival

8 juni 2023 - 11:00 - Cultuur

©

La Zarra verwachtte dat haar tournee na haar deelname aan het Eurovisie Songfestival voor Frankrijk een groot succes zou worden, maar dat viel tegen. Haar opgestoken middelvinger na het verliezen van de Europese competitie kwam haar duur te staan.

La Zarra rekende op het succes van haar hit "Tu t’en iras" en haar deelname aan het Eurovisie Songfestival met het nummer "Évidemment", om van haar eerste tournee een succes te maken. Maar de reactie van de fans was verre van wat ze had gehoopt. De Marokkaans-Canadese zangeres zou op 2 juni optreden in de Espace Julien in Marseille en op 8 juni in de Splendid in Lille, maar ze heeft haar eerste twee data moeten verschuiven naar 9 en 17 december, aldus Le Parisien.

Lees ook: Eurovisie Songfestival: Loreen triomfeert, La Zarra maakt obsceen gebaar (foto)

Volgens Play Two Live, haar tourmanager, is het uitstel te wijten aan "technische redenen bij de voorbereiding van de tournee". Maar volgens betrouwbare bronnen is de valse start vooral te wijten aan het feit dat de locaties niet volgeboekt waren. De tourmanager deed op 9 maart kaarten voor 24 concerten in de verkoop, die op 2 juni zouden beginnen. Drie maanden later besloot hij alle data uit te stellen vanwege onvoldoende boekingen.

Het concert op 15 juni in Pleyel wordt wel behouden, ook al zal de Parijse zaal niet helemaal vol zitten. Sommige kaartjes werden tot 30% afgeprijsd. De organisatoren leggen op hun website en sociale media uit dat de annulering van het concert op 23 juli op het Greenland festival bij Perpignan in Frankrijk, te wijten is aan "redenen buiten hun controle". Maar volgens sommige bronnen kwam de beslissing van het evenemententeam na de opgestoken middelvinger van La Zarra.

Lees ook: Opgestoken middenvinger van La Zarra bekritiseerd

Het nummer ’Évidemment’ van de 35-jarige zangeres werd teruggetrokken van de meeste grote radiostations in Frankrijk vanwege het gebaar en haar Instagram-story waarin ze schreef: "Voor iedereen die mij bekritiseert, fuck you... met een komkommer". Sinds die Eurovisieavond, waar ze op de 16ᵉ plaats eindigde, heeft La Zarra geen publiekelijk commentaar meer gegeven. Volgens Capitol, haar platenlabel, bereidt ze de release van haar tweede album voor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team