Zoeken

Kunstmatige intelligentie: Marokko positioneert zich in Afrika

17 februari 2023 - 10:00 - Marokko

©

Het eerste huis voor kunstmatige intelligentie (AI), dat afgelopen juli door de Mohamed I Universiteit (UMP) werd ingehuldigd, heeft tijdens het "World AI Cannes Festival", de prijs ontvangen voor de beste universiteit in Afrika op dit gebied. Het festival wordt beschouwd als de ultieme bijeenkomst van spelers uit de AI-industrie en vond plaats van 9 tot 11 februari in het Franse Cannes.

Meer dan 200 bedrijven en startups namen deel aan het festival waar in totaal 300 conferenties werden gehouden. De UMP nam met een sterke delegatie deel aan het evenement, onder leiding van Yassine Zarhloule, de voorzitter van de universiteit. "De prijs die we ontvingen is een erkenning voor de inspanningen die onze universiteit levert om onderzoek, ontwikkeling en de stimulering van de acculturatie van AI", meldt SNRTnews.

Lees ook: Maroc Numeric Fund nu ook voor wereld-Marokkanen

De Marokkaanse delegatie verblufte de festivalgangers met haar innovaties. Volgens de voorzitter van de UMP werken de verschillende teams aan een impact op de sector. "We zijn ervan overtuigd dat het technologieën en sociale kwesties betreft die ook moeten worden aangegrepen om de technologische ommekeer rustig te onderhandelen en ons te positioneren in de toekomst", zei de voorzitter van de UMP bij het in ontvangst nemen van de prijs.

Lees ook: Marokkaanse 1337-school in wereldtop 5

Yassine Zarhloule maakte van het festival, dat meer dan 15.000 bezoekers trok, ook gebruik om strategische partnerschappen aan te gaan en om de toekomstige organisatie van het Afrikaanse AI-festival aan te kondigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team