Zoeken

Quebec ontvangt in Marokko 356.000 kandidaturen voor 1400 banen

26 februari 2023 - 12:00 - Marokko

©

De wervingscampagne "Internationale Quebec Dagen", die in Marrakech werd georganiseerd door het sociale ontwikkelingsbedrijf van Drummondville (SDED), een niet-gouvernementele partner van het Canadese ministerie van Immigratie, Francisering en Integratie, was een groot succes.

In totaal werden 356.260 aanvragen ontvangen voor 1420 vacatures in de sectoren agrovoeding en voedselverwerking, industrie en machinebouw, engineering en technische beroepen, industrie, mijnbouw, gezondheidszorg, sociale diensten en informatietechnologie. De wervingscampagne vond plaats in Marrakech op 18 en 19 februari. Aan de missie namen 64 bedrijven en 168 bedrijfsvertegenwoordigers uit alle regio’s van Quebec deel, aldus de website Journal Express.

Lees ook: Verplegers verlaten Marokko massaal vanwege gebrek aan valorisatie

Julie Biron, directeur werving en ontwikkeling van de arbeidskrachten van SDED is blij met het succes. "De missie was de grootste georganiseerd door SDED in de Maghreb en markeert een keerpunt in de jonge geschiedenis van onze dienst. Ik ben bijzonder trots op het werk dat ons team en het organisatiecomité in de aanloop naar het evenement hebben verricht en op de uitdaging die we zijn aangegaan. De deelnemende bedrijven hebben de hoge kwaliteit van de aangeworven kandidaten benadrukt en de meerderheid wenst meer kandidaten aan te werven dan verwacht."

Lees ook: Marokkaanse verpleger vertelt over zijn ervaring in Quebec

Ze voegde eraan toe dat de bedrijven nu met de hulp van gespecialiseerde advocaten het immigratieproces gaan opstarten. "Tegelijkertijd zullen wij onze wervingsinspanningen in Latijns-Amerika voortzetten, waar wij aan de Quebec Dagen in Colombia en Brazilië zullen deelnemen".

Bladna.nl