Zoeken

Ridouan Taghi weigert leven ni gevangenis door te brengen

12 maart 2024 - 19:30 - Marokko

©

Ridouan Taghi heeft dinsdag via zijn advocaat Michael Ruperti laten weten in beroep te gaan tegen de levenslange celstraf die hij heeft gekregen in het Marengo-proces.

Taghi werd schuldig bevonden aan vijf moorden, twee pogingen tot moord en meerdere voorbereidingen voor moord. De rechtbank noemde hem "de enige en onbetwiste leider" van een criminele organisatie die zich bezighield met "nietsontziend, ontwrichtend geweld".

Lees ook: Levenslang voor Taghi in Marengo-proces

Naast Taghi kregen ook Saïd Razzouki en Mario R. levenslang. Tegen Achraf B., Mohamed R. en Mao R. was ook een levenslange straf geëist, maar zij kregen respectievelijk 29 jaar en 2 maanden, 27 jaar en 15 jaar en 8 maanden.

De rechtbank heeft alle verdachten die veroordeeld zijn tot een tijdelijke celstraf strafkorting gegeven, omdat het proces te lang heeft geduurd. Het Marengo-proces nam bijna zes jaar in beslag, dat is twee jaar te lang volgens de rechtbank.

Lees ook: Mocro Maffia: een imperium van bloed en cocaïne stort in

In totaal stonden zeventien verdachten terecht in het Marengo-proces, allen werden ze veroordeeld. Het proces ging over zes moorden en meerdere moordpogingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team