Zoeken

Koning Mohammed VI ontslaat Sportminister Mohamed Ouzzine

7 januari 2015 - 23:04 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft het ontslag besloten van minister Mohamed Ouzzine van Jeugd en Sport. Dat meldt het Koninklijk Kabinet.

Het ontslag van Ouzzine volgt op een onderzoek naar het fiasco van het WK voor clubs in december. Vooral tijdens de wedstrijd tussen Cruz Azul en Western Sydney in Rabat liep het erg mis. Beelden van het stadionpersoneel dat het drijfnat gazon probeerde te drogen met grote sponzen en wissers werden wereldwijd uitgezonden en werden in Marokko als een "nationale schande" beschouwd.

Een "volledig en grondig onderzoek" heeft de "verantwoordelijkheid bevestigd van het ministerie van Jeugd en Sport, alsmede die van het bedrijf" die het Moulay Abdellah stadion heeft gerenoveerd. Ook werd aangetoond dat het waterafvoersysteem en het gazon niet werden aangelegd volgens de overeengekomen specificaties.

"In overeenstemming met artikel 47 van de Grondwet, heeft Zijne Majesteit, moge God hem bijstaan, besloten om een de heer Mohamed Ouzzine uit zijn functie van minister van Jeugd en Sport te zetten", aldus de verklaring van het paleis.

Bladna.nl