Zoeken

Mohand Laenser wordt minister van Jeugd en Sport

20 januari 2015 - 21:54 - Marokko

©

Mohand Laenser, minister van Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening, werd maandag door Premier Benkirane tot tijdelijke minister van Jeugd en Sport benoemd. De beslissing volgt op het ontslag van Mohamed Ouzzine na het WK-schandaal.

MP-leider Mohand Laenser zal de lopende dossiers van het ministerie van Jeugd en Sport behandelen, totdat een vervanger voor Ouzzine wordt gevonden.

Abdelilah Benkirane heeft, om Laenser tijdelijk te kunnen benoemen, een nieuwe wet goedgekeurd. Deze geeft het regeringshoofd de mogelijkheid om een lid van zijn kabinet een ministeriële portefeuille toe te vertrouwen bij afwezigheid van een minister.

De nationale raad van de MP-partij besloot zaterdag tijdens een vergadering in Salé, Mohand Laenser te mandateren om een vervanger voor Ouzzine aan de Premier voor te stellen.

Mohamed Ouzzine was ook aanwezig. Hij probeerde het schandaal nogmaals te bagatelliseren door te zeggen dat de wissers die gebruikt werden in het Moulay Abdellah stadion in Rabat, goedgekeurd waren door de FIFA.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team