Zoeken

SwissLeaks: Koning Mohammed VI antwoordt

18 februari 2015 - 22:08 - Marokko

©

De rekening die Koning Mohammed VI bij de HSBC bank in Zwitserland zou bezitten, werd geopend "in overeenstemming met de Marokkaanse wet". Dat zegt de Koning in een brief aan Le Monde.

In een artikel getiteld "Zijne Majesteit Mohammed VI, klant nr 5090190103 bij HSBC" schreef de krant vorige week dat Koning Mohammed VI en zijn privé-secretaris Mounir Majidi in 2006 samen een bankrekening bezaten bij HSBC. De krant vermeldt erbij dat Marokkanen die in Marokko wonen toestemming moeten hebben van het Marokkaans deviezenbureau om een bankrekening in het buitenland te openen.

De Koning stelt daarom ook in zijn brief dat "de bedragen die door Zijne Majesteit de Koning bij HSBC zouden zijn geplaatst" op een volledig transparante wijze en met de toestemming van de Marokkaanse monetaire autoriteiten werden getransfereerd.

Mohammed VI apprecieert ook niet dat zijn naam op het lijstje van Franse belastingontduikers staat. De Koning woont niet in Frankrijk maar in Marokko en betaalt zijn belastingen dus in Marokko.

De Zwitserse autoriteiten hebben woensdag de lokalen van HSBC in Genève doorzocht. Een strafrechtelijk onderzoek werd gestart naar de bank die wordt beschuldigd van witwassen en het helpen van rijke klanten met belastingontduiking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team