Zoeken

Koning Mohammed VI woedend na fiasco Moulay Abdellah stadion

18 december 2014 - 22:20 - Sport

©

Koning Mohammed VI zou aan Generaal Hosni Benslimane hebben bevolen om persoonlijk toezicht te houden op het onderzoek naar de slechte kwaliteit van het gazon in het Moulay Abdellah stadion in Rabat. Benslimane moet de verantwoordelijken vinden.

Al Massae en Akhbar Al Yaoum schrijven beiden over de koninklijke woede. Benslimane, baas van de Koninklijke Gendarmerie en voormalige voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, moet uitzoeken hoe het komt dat het voetbalveld op 13 december volledig onder water kwam te staan na een regenbui.

Volgens de twee kranten werd maandag een meeting gehouden met Sportdirecteur Mustapha Azeroual en Secretaris voor Jeugd en Sport Karim Akkari. Beiden werden intussen ontslagen door minister Mohamed Ouzzine van Sport.

Tijdens de wedstrijd tussen Cruz Azul en Western Sydney van afgelopen zaterdag werden wereldwijd beelden uitgezonden van het stadionpersoneel dat het drijfnat gazon probeerde te drogen met grote sponzen en wissers. In Marokko werd woeden gereageerd op de beelden en wordt het vertrek van de minister van Sport gevraagd.

Marokko had heel veel geld geïnvesteerd om het stadion te renoveren. Het land besteedde ruim 220 miljoen dirham om het sportcomplex aan de FIFA-normen aan te passen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team