Zoeken

Koning Mohammed VI beveelt herstructurering leger

30 september 2022 - 16:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI, opperbevelhebber en stafchef van het Marokkaans leger, heeft een belangrijke herstructurering van het Marokkaanse leger doorgevoerd. Zo zijn de generaals en kolonels van de Royal Armed Forces en de gendarmerie nu op pensioen gesteld.

Het Marokkaanse leger is in rep en roer. Op aanbeveling van de inspecteur-generaal van de Royal Armed Forces, Belkhir El Farouk, zijn in totaal 16 generaals en 32 kolonel-majoors van de Royal Armed Forces en de Koninklijke Gendarmerie met pensioen gestuurd. Het gaat in totaal om 16 divisie- en korpsgeneraals, 32 kolonel-majoors en tientallen officieren, aldus het Arabisch talige dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Marokkaanse militairen krijgen inzicht in technologie Israëlische leger

Onder hen zijn vijf divisiegeneraals: Abderrazak Boussif, directeur-generaal van het directoraat Civiele Defensie, Hajjaji, Sahri, Mazdoudi en Othmani. De veranderingen bij de Royal Armed Forces treffen ook 11 brigadegeneraals: Abrouk, Boulahyia, Ouraich, Jamil, Jazouli, Achour, Karouaz, Hikki, Hamounaicha, Kanouni en Mesnaoui. Onder de 32 gepensioneerde luitenant-kolonels zijn er vier van de Koninklijke Gendarmerie: de regionale commandanten van Marrakech, Guelmim en Errachidia, en de commandant van de oostelijke zone. De belangrijkste kolonels van de Royal Armed Forces zijn de kolonels van de pantserdivisies en de infanteriedivisies en van de divisies artillerie, cavalerie, genie en gezondheid.

Lees ook: Marokko: nieuwe militaire zone tegen ambities Algerije

In de komende dagen zal de inspecteur-generaal van de Royal Armed Forces, luitenant-generaal Belkhir El Farouk, een lijst bekendmaken van de nieuwe benoemingen in de garnizoenen en militaire functies.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team