Zoeken

Koning Mohammed VI veroordeelt “onaanvaardbaar beleid” Israël

27 juli 2017 - 19:00 - Marokko

©

In een brief aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft Koning Mohammed VI, voorzitter van het Al Quds Comité, het beleid van Israël in Palestina sterk veroordeeld.

De internationale gemeenschap en invloedrijke partijen moeten zo snel mogelijk ingrijpen om Israël te stoppen. Het is niet aan Israël om over het lot van Jeruzalem te beslissen. Alle beslissingen moeten worden genomen na voorafgaande onderhandelingen, aldus de Koning.

Als voorzitter van de Organisatie van de Islamitische Samenwerking Al-Quds, informeert Koning Mohammed VI de VN-secretaris-generaal over de systematische schendingen van de mensenrechten door de Israëlische autoriteiten in Al Quds, met name bij de Al Aqsa-moskee, één van de twee Qiblas en derde heiligste moskee in de Islam.

Diverse maatregelen werden door Israël getroffen ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de annexatie van de stad waaronder een nieuwe wet die Arabische scholen verplicht om lessen over het jodendom en het Hebreeuws in te voeren en een verbod op de oproep tot het gebed in de stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team