Zoeken

Marokko klaar om Oost-Jeruzalem te verdedigen na verklaringen Trump

31 januari 2017 - 23:05 - Marokko

©

Marokko heeft zich bereid verklaard om de verdediging te coördineren van Oost-Jeruzalem, Palestijns deel van de heilige stad. Deze verklaring volgt op het besluit van Donald Trump om de ambassade van de Verenigde Staten in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen.

Trump beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne dat hij Jeruzalem als hoofdstad van Israël zou erkennen en dat hij er de Amerikaanse ambassade zou vestigen. Palestijnen en een groot deel van de internationale gemeenschap reageerden verontwaardigd op de belofte van de nieuwe president.

De heilige stad is momenteel in twee verdeeld. Het westerse deel is Israëlisch en het oosterse Palestijns, maar bezet en geannexeerd door Israël. De bezetting en annexatie van Oost-Jeruzalem worden als illegaal beschouwd door de Verenigde Naties.

Maandag heeft Koning Mohammed VI in een bericht zijn steun geuit aan de Palestijnse president Mahmoud Abbas. De monarch stelt bereid te zijn om met andere broederlanden de verdediging van Oost-Jeruzalem te coördineren en alle wettelijke, politieke en diplomatieke middelen te gebruiken.

Koning Mohammed VI is de voorzitter van het Al-Quds Comité. Hij belooft als gevolg « alles te doen om de heilige stad te verdedigen, de bevolking te steunen en diens legitieme rechten te garanderen ». Volgens de monarch « exploiteert » Israël de verklaringen van Trump « om haar beleid te voeren tegen het Palestijns volk ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team