Zoeken

Koning Mohammed VI beveelt herziening wetten over vrije prijzen en concurrentie

4 april 2021 - 13:20 - Economie

©

De Marokkaanse premier Saaddedine El Othmani heeft afgelopen donderdag tijdens een zitting van de Koninklijke Raad bekend gemaakt dat de wetten over vrije prijzen en concurrentie en de Mededingingsraad worden herzien. Dit is in lijn met de wensen van Koning Mohammed VI die hij op 22 maart in een persbericht uiteen heeft gezet.

Op de dag dat de nieuwe voorzitter van de Mededingingsraad, Ahmed Rahhou, officieel werd benoemd door Koning Mohammed VI, kondigde El Othmani aan dat er een wetgeving komt die het toezicht op de Marokkaanse markten moet verbeteren.

Volgens de premier is het doel van de wetswijziging om de mazen in de huidige wet te dichten en om de positie van de Mededingingsraad als onpartijdig orgaan te verstevigen. Verder is El Othmani van mening dat de nieuwe koers “bijdraagt aan de versterking van goed bestuur, de rechtsstaat in de economische wereld en consumentenbescherming”.

De minister van Economische Zaken, Financiën en Bestuurshervorming heeft onmiddellijk de opdracht gekregen om de wet over de vrijheid van prijzen en concurrentie en de wet over de Mededingingsraad te herzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team