Zoeken

Covid-19 Marokko: prijzen coronatesten gereguleerd

7 september 2021 - 19:00 - Economie

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben maandag besloten om de prijzen van screening- en diagnostische testen voor corona te verlagen. De nieuwe maximumprijzen gaan in op 10 september 2021.

Op initiatief van het ministerie van Economie, Financiën en Administratieve Hervorming heeft de Interministeriële Prijzencommissie, in overleg met de professionals van de sector, de prijzen vastgesteld voor de verkoop van coronatesten aan het publiek in Marokko, om het testen toegankelijker te maken voor burgers, aldus een verklaring van het ministerie die door de persagentschap MAP werd gepubliceerd.

Lees ook: Marokko: PCR-test wordt goedkoper

De prijzen waren lang een bron van controverse en zijn nu gereguleerd overeenkomstig de bepalingen van artikel 4 van wet 104-12 inzake vrijheid van prijzen en mededinging, na overleg met de Mededingingsraad, aldus de nota. De nieuwe maximumprijzen gaan in op 10 september 2021.

De volgende tarieven zullen worden gehanteerd: Een RT-PCR test kost 400 dirham en een PCR-test met isothermische varianten (sneltest) 600 dirham. Voor een snelle antigeentest via orofaryngeale en nasofaryngeale swabs, moet 190 dirham worden betaald. Voor de serologische testen IgM en IgG, waarmee antistoffen tegen SARS-CoV-2 worden aangetoond in het bloed, moet 170 dirham worden neergeteld en een snelle kwalitatieve serologische test kost 120 dirham.

Lees ook: Marokko: oproep tot gratis PCR-tests

Het besluit over de maximumprijzen van coronatesten is ondertekend door de minister van Economie, Financiën en Administratieve Hervorming en zal in het staatsblad worden gepubliceerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team