Zoeken

Koning Mohammed VI stuurt medische noodhulp naar Tunesië

16 juli 2021 - 16:40 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft medische hulpgoederen naar Tunesië gestuurd. Door een enorme toename van het aantal coronabesmettingen verkeert het land in een gezondheidscrisis.

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlands Zaken meldt in een persbericht dat de Koning instructies heeft gegeven om medische noodhulp naar broederstaat Tunesië te sturen. Het land kampt momenteel met een groot aantal coronavirusbesmettingen en overlijdens aan de gevolgen van het virus.

Marokko zal "twee complete en autonome reanimatie-units" naar Tunesië sturen. Ook stuurt het koninkrijk "100 ademhalingsapparaten en twee zuurstofgeneratoren" naar het zwaar getroffen land. Elke zuurstofgenerator heeft een capaciteit van 33 kubieke meter zuurstof per uur. Het Marokkaanse leger zal de noodhulp naar Tunesië vervoeren, staat er in het persbericht.

Koning Mohammed VI heeft uit solidariteit met broedernatie Tunesië besloten om de hulp te sturen. In het land gaan er per dag 100 mensen dood aan covid-19. Tunesië roept de hulp in van de internationale gemeenschap. Frankrijk heeft Tunesië inmiddels op de ’rode lijst’ gezet. Op deze lijst staan landen waarvan het aantal coronavirusbesmettingen dagelijks toeneemt. Alleen met hoge uitzondering kan er naar het land worden afgereisd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team