Zoeken

Tunesische president Kais Saied bezoekt Marokkaans veldhospitaal

22 juli 2021 - 15:00 - Wereld

©

De Tunesische president Kaïs Saïed heeft maandag een bezoek gebracht aan de bouwwerkzaamheden van het Marokkaanse militaire veldhospitaal.

Het Staatshoofd heeft na zijn bezoek aan het Marokkaanse militaire veldhospitaal zijn dank en erkenning uitgesproken voor dit "nobele gebaar van het koninkrijk Marokko, dat een weerspiegeling is van de kracht en de oprechte broederlijke banden tussen de twee landen. En ook een versterking van de waarden van synergie en solidariteit tussen de twee broederlijke volkeren, vooral in zulke moeilijke gezondheidsomstandigheden".

Lees ook: Marokkaanse vliegtuigen met medische noodhulp aangekomen in Tunesië

Hij voegde eraan toe dat het Tunesische volk "nooit de historische standpunten zal vergeten van vele broederlijke en bevriende landen en hun steun aan Tunesië, om deze pandemie het hoofd te bieden".

De door Koning Mohammed VI gestuurde medische hulp bestaat uit twee complete en autonome reanimatie-eenheden met een totale capaciteit van 100 bedden. Het omvat ook 100 beademingsapparaten en twee zuurstofgeneratoren met een capaciteit van 33 m3/uur elk.

Marokko had in opdracht van Koning Mohammed VI medische noodhulp gestuurd naar Tunesië, naar aanleiding van de verslechtering van de epidemiologische situatie in het land, als gevolg van een sterke stijging van het aantal coronabesmettingen en sterfgevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team