Zoeken

Ruim 9000 Marokkanen hebben hun baan verloren in Sebta en Melilla

27 oktober 2020 - 14:20 - Marokko

©

De situatie van Marokkanen die in de Spaanse enclaves Melilla en Sebta werken, is zorgwekkend. Meer dan 9000 Marokkanen zitten sinds de sluiting van de grenzen zonder werk en inkomen. Het gaat om mensen die een werkcontract hebben in deze steden.

Het probleem werd deze week in het parlement aangekaart. Zowel de oppositie als de zittende partijen trokken aan de bel. Volgens de regeringspartijen PAM en PJD is het voor de werklozen een kwestie van overleven.

Website Alyaoum24 meldt dat er de afgelopen periode mensen in de steden Tetouan en Nador de straat op zijn gegaan. De Marokkaanse burgers die een werkvergunning hebben, zitten sinds de sluiting van de grenzen zonder werk en inkomen.

In maart besloot de Marokkaanse overheid om de landsgrenzen te sluiten vanwege de pandemie. Behalve bij repatriëring was het verder niet mogelijk om het land zomaar in of uit te kunnen. Halverwege juli werden de grenzen onder strikte voorwaarden weer opengesteld. Echter geldt dit nog steeds niet voor de enclaves Melilla en Sebta. Wanneer deze grenzen weer opengaan is niet duidelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team