Zoeken

Koning Mohammed VI spreekt Franse president

6 november 2022 - 21:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft deze week een telefoongesprek gehad met Emmanuel Macron. Beide staatshoofden bespraken de voorbereiding van een bezoek van de Franse president aan Marokko.

Het telefonisch gesprek tussen de Koning en de Franse president vond plaats op dinsdagavond, meldt de Franse politicoloog en voorzitter van het Instituut voor Prospectie en Veiligheid in Europa, Emmanuel Dupuy, aan TelQuel. Koning Mohammed VI en Emmanuel Macron proberen volgens de expert, de spanningen die in de afgelopen maanden tussen de twee landen zijn ontstaan, te verminderen.

Lees ook: Sahara: Koning Mohammed VI bekritiseert Frans standpunt

Volgens de politicoloog zal de Franse president Marokko nog voor het einde van het jaar bezoeken. De informatie is nog niet officieel maar deze reis zou het geannuleerd bezoek van oktober vervangen.

Lees ook: Emmanuel Macron eind oktober in Marokko verwacht

De komst van Emmanuel Macron zou tot doel hebben een nieuwe pagina in te luiden in de Marokkaans-Franse betrekkingen, na een periode van diplomatieke spanningen tussen Parijs en Rabat. Dupuy herinnert er ook aan dat de functie van ambassadeur in beide landen nog steeds vacant is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team