Zoeken

Meer details over opening ambassade van Marokko in Israël

17 augustus 2021 - 12:00 - Marokko

©

Marokko en Israël hebben besloten om van hun respectievelijke verbindingsbureaus binnen twee maanden ambassades te maken. Rabat weet reeds in welke Israëlische stad de Marokkaanse ambassade komt.

In tegenstelling tot wat door de media werd bericht, gaat Marokko een ambassade in Tel Aviv en niet in Jeruzalem openen. Dat vernam Le Desk van een toegestane bron van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken.

Lees ook: Koning Mohammed VI binnenkort op bezoek in Israël?

Het besluit om een Marokkaanse ambassade in Israël te openen werd bekendgemaakt tijdens het bezoek van de Israëlische minister van Buitenlandse zaken, Yair Lapid, op 11 en 12 augustus aan Marokko.

"Eerst en vooral wil ik Koning Mohammed VI en minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken bedanken voor het warme welkom dat we hebben gekregen. Als gevolg van ons bezoek aan Marokko hebben we samen met het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken besloten om onze diplomatieke betrekkingen nog te versterken door van de twee verbindingsbureaus over twee maanden ambassades te maken", verklaarde Yaïr Lapid tijdens een persconferentie in Casablanca.

Lees ook: Marokko wil ambassade openen in Israël

De Israëlische minister van Buitenlandse zaken bracht een tweedaags bezoek aan Marokko, waar hij het verbindingsbureau van zijn land heeft ingehuldigd en drie samenwerkingsovereenkomsten heeft ondertekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team