Zoeken

Turkse Boost Coffee heeft ambitieus plan voor Marokko

27 december 2023 - 16:00 - Economie

©

De Turkse koffieketen Boost Coffee zet zijn expansie in Marokko voort, volgend op het succes van Espressolab, dat meer dan 10 verkooppunten heeft bereikt dankzij een partnerschap met de AKWA-groep.

Boost Coffee versnelt zijn ontwikkeling in Marokko na de opening van zijn eerste buitenlandse vestiging in 2021 aan de Boulevard Abdelmoumen in Casablanca. De koffieketen opende recent zijn derde vestiging in Ville Verte, in het commerciële hart van een chique wijk van Casablanca.

Lees ook: Turkse Boost Coffee ziet kansen in Marokko

Dit nieuwe investeringsproject, waarbij miljoenen dirhams werd geïnvesteerd voor de huur en inrichting, maakt deel uit van het algehele plan van de Marokkaanse master-franchisenemer om tegen 2025 tien verkooppunten te hebben. De uitbreiding van de keten, opgericht in Izmir in 2014, zal in 2024 aanzienlijk versnellen, met plannen om uit te breiden buiten Casablanca.

Deze inspanning zal Boost Coffee helpen een groter marktaandeel te veroveren in de sterk concurrerende Marokkaanse markt voor merkkoffie, waar het concurreert met spelers zoals Espressolab, Starbucks, Costa Coffee, 100% Arabica en Columbus Café & Co.

Lees ook: Caribou Coffee wil aanwezigheid in Marokko versterken

Marokko is momenteel de op één na grootste detailhandelsmarkt voor koffie in de MENA-regio, met in 2022 een totale verkoop van koffieproducten van 1,3 miljard dollar, volgens een rapport van Fitch Solutions. Er zijn momenteel ongeveer 90 merkkoffiewinkels in het land, volgens gegevens van World Coffee Portal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team