Zoeken

Klacht Royal Air Marokko tegen Algerijnse minister Messahel bevestigd

16 december 2017 - 17:50 - Marokko

©

De klacht van luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc tegen Abdelkader Messahel moet vóór 20 januari worden ingediend. Dat is maximaal drie maanden na de omstreden uitspraken van de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken.

Na te hebben overwogen om Messahel in Brussel te vervolgen en Marokko en Algerije te hebben uitgesloten, heeft Royal Air Maroc er uiteindelijk voor gekozen om Messahel voor de rechter in Parijs te slepen. Daarvoor heeft de luchtvaartmaatschappij een beroep gedaan op de Marokkaanse advocaat Hicham Naciri en zijn Franse collega Ralph Boussier.

"De verklaringen werden gefilmd en op YouTube gepubliceerd. We kunnen overal juridische stappen ondernemen", stelt een bron van TelQuel.

Op een zakelijk forum in Algerije beschuldigde de bewindsman Royal Air Maroc ervan "niet alleen passagiers te vervoeren". Messahel liet het er niet bij een verklaarde ook dat Marokkaanse banken drugsgeld in Afrika wit wasten.

"Marokkaanse banken houden zich bezig met het witwassen van geld van de hasj, dat weet iedereen. Het zijn Afrikaanse staatshoofden die het me vertellen", verklaarde Messahel tijdens de meeting met Algerijnse bedrijfsleiders. "Als dat banken zijn, dan weet ik het niet, niemand maakt indruk op ons. Royal Air Maroc vervoert niet alleen passagiers en dat weet iedereen. Wij zijn geen Marokko.", aldus de bewindsman.

Bladna.nl