Zoeken

Royal Air Maroc sleept Algerije voor de rechter

5 december 2017 - 14:00 - Marokko

©

Royal Air Maroc gaat aangifte doen tegen Algerije na de lasterlijke verklaringen van de Algerijnse minister van Buitenlandse zaken, Abdelkader Messahel, enkele weken geleden.

Op 20 oktober had Messahel verklaard dat de Marokkaanse luchtvaartgroep niet alleen passagiers vervoerde. Hij beschuldigd Royal Air Maroc in andere woorden van drugssmokkel.

"Marokkaanse banken houden zich bezig met het witwassen van geld van de hasj, dat weet iedereen. Het zijn Afrikaanse staatshoofden die het me vertellen", verklaarde Messahel tijdens een meeting met Algerijnse bedrijfsleiders. "Als dat banken zijn, dan weet ik het niet, niemand maakt indruk op ons. Royal Air Maroc vervoert niet alleen passagiers en dat weet iedereen. Wij zijn geen Marokko.", vervolgde de bewindsman.

Naar aanleiding daarvan heeft Royal Air Maroc besloten om in Frankrijk aangifte te doen tegen het buurland. Volgens de Franse televisiezender M6 had de directie van Royal Air Maroc daarover begin november een meeting met Marokkaanse advocaten en een bekende Franse advocatenkantoor in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team