Zoeken

Weer peuter dood in waterput in Marokko

27 augustus 2022 - 11:40 - Marokko

©

In Marokko heef zich een tragedie afgespeeld die vergelijkbaar is met die van de kleine Rayan. Een tweejarig kindje stierf na in een put te zijn gevallen in de stad Fkih Ben Salah.

Het ongeval gebeurde Fkih Ben Salah, ongeveer 200 km ten zuiden van Rabat. Barlamane meldt dat een tweejarig kindje dood aangetroffen werd op de avond van 25 augustus. Het was in een nauwe en diepe waterputschacht, met een diameter van 40 centimeter en een diepte van 40 meter, gevallen.

Lees ook: Ruim 90% waterputten in Marokko illegaal

Een urenlange zoekactie werd uitgevoerd in en rond het huis van de familie in Douar Ouled Haddach. Het zoeken werd bemoeilijkt door de diepte van de gegraven put. Dankzij de inspanningen van tientallen reddingswerkers werd het kindje uiteindelijk gevonden. Een ambulance was ter plaatse en de reddingswerkers probeerden de peuter tevergeefs te reanimeren.

Lees ook: Dodelijke val in waterput in Taounate

Het ongeluk van de kleine Rayan, die om het leven kwam in een 32 meter diepe, opgedroogde put in het noorden van Marokko, blijft in ieders geheugen gegrift. Zijn lot had het hele koninkrijk geschokt.

Bladna.nl