Zoeken

"Rayan" bij meest gezochte trefwoorden op Google

21 december 2022 - 11:00 - Marokko

©

Een van de meest gezochte trefwoorden op Google is "Kleine Rayan", het vijfjarig Marokkaans jongetje dat per ongeluk in een put viel in Ighrane bij Chefchaouen, en enkele dagen later overleed.

Zoals gebruikelijk maakte Google de meest gezochte trefwoorden per categorie bekend: nieuws, persoonlijkheden, acteurs, atleten en liedjes in de wereld in 2022. Een van de meest gezochte trefwoorden in de categorie "Persoonlijkheden" in Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte is "Kleine Rayan".

Lees ook: Zain-reclame met kleine Rayan veroorzaakt controverse (video)

De jongen viel op 1 februari 2022 per ongeluk in een 32 meter diepe, smalle en moeilijk bereikbare opgedroogde put. De tragedie vond plaats nabij het huis van de familie in het dorp Ighrane in de provincie Chefchaouen, in het noorden van Marokko. Alle beschikbare middelen werden ingezet om de jongen te redden, maar hij stierf vijf dagen later. De dood van het kind raakte de hele wereld.

Lees ook: Redding Rayan: Israël bood Marokko hulp aan

De meest gezochte zoekterm in de categorie sport sinds vorige maand is "WK 2022". Ook de termen "FIFA World Cup Qatar 2022", "World Cup live results" en "World Cup match of the day" trokken de aandacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team