Zoeken

Bijna 400 kinderen positief getest op coronavirus in Marokko

6 mei 2020 - 12:00 - Marokko

©

Kinderen worden niet gespaard door het coronavirus met soms heel ernstige gevolgen. Sinds het begin van de epidemie in Marokko werd het virus bij bijna 400 kinderen vastgesteld.

Volgens officiële cijfers die afgelopen weekend werden onthuld tijdens een webinar van Professor Mohamed Bouskraoui, voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor Kinderinfectieziekten en Vaccinologie (Somipev), overleed één kind aan de gevolgen van het virus in Marokko. De baby werd behandeld voor nierfalen toen hij besmet raakte.

De kinderarts, tevens decaan van de geneeskunde faculteit van Marrakech, stelt dat kinderen 9,2% van alle coronbesmettingen in het land vertegenwoordigen.

Mohamed Bouskraoui houdt vol dat de covid-19 bij kinderen sinds het begin van de pandemie met veel aandacht wordt bestudeerd in meerdere landen, waaronder Marokko. In het koninkrijk werden 391 besmettingen met het coronavirus bevestigd bij kinderen, waarvan 84 procent in vijf regio’s wonen.

Draa-Tafilalet komt om de eerste plaats met 13,7 procent van alle besmette kinderen. Ook wetenswaardig is dat 93,4 procent van de kinderen geen of lichte symptomen hebben gehad en dat slechts 1,3 procent ernstig ziek werden. De groep 10-14 jaar werd het meest getroffen met 46,3% van de gevallen. De symptomen bij kinderen zijn voornamelijk hoest (76 procent) en koorts (62 procent).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team