Zoeken

Kickboksen: Hari en Ben Saddik vechten in maart in Hasselt

18 januari 2022 - 19:40 - Wereld

©

Het volgende event van Glory vindt plaats op 19 maart in het Belgische Hasselt. Als alles goed gaat staat Badr Hari tijdens Glory 80 tegenover Arkadiusz Wrzosek in de Trixxo Arena, die tot 16.000 toeschouwers kan ontvangen. Verder zal Jamal Ben Saddik het opnemen tegen de Nederlander Levi Rigters.

Glory werd voor het laatst gehouden in het Arnhemse Gelredome op 23 oktober 2021. De 18.000 fans keken toen toe hoe zwaargewicht Rico Verhoeven de Belgisch-Marokkaanse kampioen Jamal Ben Saddik versloeg, die nu in Hasselt voor het eerst sinds dat gevecht weer in de ring zal verschijnen, meldt De Telegraaf.

Lees ook: Badr Hari enthousiast over samenwerkingsverband Glory Rivals

In september 2021 is Hari voor het laatst in de ring gestapt. Wrzosek versloeg hem door knock-out, zodat hij nu kans ziet zich te revancheren. Een titelgevecht is ook gepland voor 19 maart. Luis Tavares zal voor de titel in het weltergewicht vechten tegen huidig kampioen Artem Vakhitov. Glory biedt daarnaast ook een gevecht aan met de publiekslieveling Mohamad Jaraya.

Scott Rudmann, grote baas bij Glory, liet aan De Telegraaf weten dat Glory tijdelijk geen nieuwe evenementen in Nederland zal organiseren in verband met een conflict om de kickboksorganisatie te verplichten samen te werken met de Nederlandse antidopingautoriteit. Hij vreest dat vele vechters een schorsing tot vier jaar niet meer kunnen overbruggen.

Lees ook: Knock-out Badr Hari is "knock-out van het jaar"

Dit is niet de eerste keer dat Glory naar België afreist. Twee keer eerder werd Vorst Nationaal in Brussel aangedaan. De laatste zes Glory-evenementen vonden allemaal in Nederland plaats. Hasselt ligt ook bij de deur maar toch zijn "de Nederlandse fans de grote verliezers," volgens viervoudig K-1 kampioen Ernesto Hoost over de beslissing om Nederland voorlopig over te slaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team