Zoeken

Knock-out Badr Hari is "knock-out van het jaar"

18 december 2021 - 10:40 - Sport

©

De internationale kickboksorganisatie Glory heeft de knock-out waardoor Badr Hari zijn gevecht tegen Arkadiusz Wrzosek begin september in Rotterdam verloor, uitgeroepen tot knock-out van het jaar. De 29-jarige Pool versloeg de 36-jarige Nederlandse Marokkaan in Ahoy.

Aan het begin van het gevecht liet de Pool Badr Hari dicht bij zich komen om hem te kunnen counteren. "Badr is de beste vechter ter wereld. Ik wist dat als ik met hem zou gaan boksen, het niet goed met me zou aflopen. Hij is een monster. Dus ik wachtte op mijn kans om hem knock-out te slaan met een tegenaanval, en dat deed ik. Mijn coach zei het, Nick zei het, mijn sparringpartners, iedereen zei het: ’Je hebt hele goede counters, je moet proberen hem daarmee te raken’. Het is geen geheim. Je kunt zijn oude gevechten bekijken. Als iemand met zijn spel meegaat, worden ze uitgeschakeld", zegt Wrzosek op de site van Glory.

Lees ook: Badr Hari verliest op knock-out van Wrzosek (video)

Hari domineerde op zaterdag 4 september de eerste ronde in Ahoy nog, maar ging in de tweede ronde knock-out, nadat zijn tegenstander hem met een, tot in perfectie getrainde trap tegen het hoofd, tegen de vloer werkte. "Er waren te veel emoties in de ring en ik kan me niet herinneren wat ik voelde of dacht. Na een paar seconden, toen ik hem zag proberen op te staan ​​en hij weer viel, wist ik dat ik het gevecht had gewonnen. Maar van de eerste vijf minuten na het gevecht herinner ik me niks meer, vanwege alle emoties," aldus Wrzosek.

Lees ook: Glory plant Verhoeven, Hari en Overeem in de GelreDome in februari

Meteen na de wedstrijd had Glory het al over één van de bizarste comebacks in de geschiedenis. "Het was bizar. Ik weet niet of er ooit een kickbokser is geweest die dit heeft gedaan. Misschien in kleine gevechten in andere landen, maar niet tegen Badr. Mijn knock-out is de beste omschrijving van de zwaargewichtdivisie. Alles kan gebeuren", beaamt Wrzosek.

Bladna.nl