Zoeken

Glory komt met alternatief voor Glory 80

27 maart 2022 - 16:20 - Sport

©

Kickboksorganisatie Glory is van plan om snel een evenement te organiseren ter vervanging van Glory 80, dat vanwege rellen volkomen uit de hand liep. Gedupeerden zullen gratis kunnen kijken naar het nieuwe evenement.

Het kickboksgala Glory80 in Hasselt moest vorige week definitief worden gestaakt, nadat er vlak voor en tijdens het gevecht tussen Hari en zijn Poolse tegenstander Wrzosek, hevige rellen uitbraken tussen aanhangers van beide vechters. In een statement schrijft Glory: "Op 19 maart werd Glory 80 onderbroken door individuen die onveilig gedrag vertoonden. Glory veroordeelt met klem de incidenten die zaterdagavond plaatsvonden".

Lees ook: Badr Hari reageert op gevecht tegen Arkadiusz Wrzosek

Supporters van Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek gingen in Hasselt met elkaar op de vuist, met een enorme chaos als gevolg. Glory kon de veiligheid van het publiek en de sporters niet meer garanderen en ook de politie in Hasselt eiste dat het evenement zou worden gestaakt. De partij van de Belg Jamal Ben Saddik, die voor het eerst sinds lange tijd weer voor eigen publiek zou vechten, werd gezien als de hoofdattractie. Hij zou samen met Levi Rigters, de avond afsluiten, maar dat ging niet door.

Lees ook: Badr Hari knockout, kickboksgala geannuleerd door rellen (video)

Om de toeschouwers compenseren is Glory van plan om een nieuw evenement te organiseren, dat alle toeschouwers online gratis kunnen bekijken. "We informeren u dat Glory een studio-evenement heeft gepland met een topklasse fightcard die exclusief gratis beschikbaar zal zijn voor Glory80 PPV-klanten (mensen die online een Pay Per View-kaartje hebben gekocht, red.) en G80 bezoekers", schrijft Glory op haar website. "De datum en details over het evenement worden binnen een week bekend gemaakt."

Bladna.nl