Zoeken

Marokkaan dood verklaard in plaats van broer in Spanje

23 januari 2021 - 14:40 - Wereld

©

De 27-jarige Amine Faqhi, die op 11 januari in Spanje is gestorven als gevolg van het winterse weer, had bij aankomst in Spanje een kopie van het paspoort van zijn broer bij zich. Het gevolg is dat zijn broer, Mohcine Faqhi, nu is doodverklaard.

Drie maanden geleden vertrok Amine Faqhi vanuit Italië naar Spanje met een fotokopie van het paspoort van zijn broer Mohcine in zijn binnenzak. Enkele weken geleden heeft de Spaanse politie nog vingerafdrukken afgenomen bij Amine toen hij werd aangehouden omdat hij niet in het bezit was van geldige papieren. Tijdens deze controle werden de vingerafdrukken van Amine in de politiedatabase aan de identiteitsgegevens van de kopie van het paspoort van zijn broer Mohcine gekoppeld.

Nadat er op 11 januari een lichaam was gevonden door de Spaanse politie, kwam na de controle van de vingerafdrukken van de overledene de naam van Mohcine Faqhi uit de database naar boven. Nadat het Instituut voor Forensische Geneeskunde van Catalonië een autopsie had uitgevoerd werd het Marokkaanse consulaat op de hoogte gebracht van het overlijden van de 32-jarige Mohcine Faqhi.

De familie van Amine vreesde al het ergste omdat zij al een aantal weken niets meer van hem hadden gehoord. Des te groter was de verbazing toen de familieleden van de Marokkaanse autoriteiten te horen kregen dat Mohcine, die in Khourigba woont en nog nooit in Spanje is geweest, zou zijn overleden.

Om de fout recht te zetten en om duidelijkheid te krijgen is de nicht van Amine en Mohcine, Nisrine, vanuit Milaan naar Barcelona afgereisd. Daar heeft zij bij de rechtbank in Barcelona de identiteitspapieren van beide broers laten zien en heeft zij daarna het lichaam van Amine geïdentificeerd.

De rechtbank heeft de politie de opdracht gegeven om de vingerafdrukken uit de database te vergelijken met de vingerafdrukken in het systeem van de Marokkaanse autoriteiten. Als de identiteitsverwisseling volledig is rechtgezet kan de repatriëring van het lichaam naar Marokko worden georganiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team