Zoeken

Melilla: oproepen tot opening grens om lichaam Marokkaan te repatriëren

27 augustus 2021 - 12:40 - Marokko

©

De Marokkaanse mensenrechtenorganisatie AMDH vraagt het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken om bij wijze van uitzondering de grens van Melilla te openen, zodat het lichaam van Abdelfattah Charkaoui kan worden gerepatrieerd. Het slachtoffer verdronk op 11 augustus toen hij naar de enclave probeerde te zwemmen.

In een brief aan het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vraagt de vereniging om een humanitaire corridor in te leggen om het lichaam naar Marokko te kunnen repatriëren. De organisatie hoopt dat de Spaanse en Marokkaanse regeringen zullen instemmen met een uitzonderlijke opening van de grens, zodat de familie van Abdelfattah hem op een waardige manier kan begraven. "Ik vraag de Spaanse autoriteiten ons toe te staan mijn broer Abdelfattah Charkaoui, die stierf toen hij naar Europa probeerde te emigreren, in Marokko te begraven", smeekte de zus van het slachtoffer.

Lees ook: Het bizarre verhaal van de repatriëring van het lichaam van Amine

"Onze moeder is ontroostbaar sinds ze het nieuws van zijn dood vernam. Daarom vragen wij u om het lichaam aan de familie te overhandigen, zodat zij hun laatste eer kunnen bewijzen en hem waardig kunnen begraven," voegde zijn zus eraan toe. De Marokkaanse autoriteiten hebben aan de vereniging bevestigd dat de echtgenote van de overledene op de hoogte is gebracht van de dood van haar man. Het echtpaar heeft twee kinderen, een jongen en een meisje, meldt El Faro de Melilla.

Abdelfattah verdronk toen hij naar Melilla probeerde te zwemmen. Veel jonge mensen zoals hij, zijn sinds de sluiting van de Marokkaanse grenzen met Sebta en Melilla op zee omgekomen of verdwenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team