Zoeken

Kat Marokkaans parlementslid voorpaginanieuws in VS

27 oktober 2022 - 15:00 - Wereld

©

PAM-politicus Lahbib Bentaleb was het onderwerp van verschillende berichten in de media in de Verenigde Staten nadat hij tijdens een ontmoeting met een Israëlische delegatie over zijn familie en zijn kat had gesproken.

Lahbib Bentaleb pochte naar verluidt in een discussie, die ook werd bijgewoond door een Israëlische zakenman, dat hij erin was geslaagd zijn zoon en dochter in het parlement gekozen te krijgen en "ook zijn kat" zou kunnen laten verkiezen. Een aantal kranten pikte deze opmerkingen snel op en betwistte ze.

Lees ook: Marokko: Kamerlid hervat werk als chirurg in strijd tegen coronavirus

Een dagblad vroeg zich in een artikel met de kop "Een hele familie en hun kat in het Marokkaanse parlement" ironisch genoeg af hoe de familie Bentaleb en hun kat in Marokko gekozen konden worden. Het medium wees er verder op dat alle familieleden, van de vader tot de kinderen, inclusief zijn vrouw Jamila Afif, in het parlement zetelen of hebben gezeteld.

Op verzoek van de voorzitter van de Marokkaans-Israëlische vriendschapsvereniging, werd het artikel enkele uren later verwijderd. De krant corrigeerde enkele van deze "onnauwkeurigheden", met name het feit dat de opmerkingen van Bentaleb waren gemaakt tijdens een zakelijke bijeenkomst en niet tijdens een officiële receptie voor een Israëlische delegatie.

Lees ook: Marokkaans Kamerlid fraudeert bij tolpoortjes

Overigens is de familie Bentaleb, "in tegenstelling tot wat in het oorspronkelijke artikel wordt afgeschilderd, een familie van hoogopgeleide mensen die niet van vriendjespolitiek hebben geprofiteerd om hun politieke carrière te doen vooruitgaan". "Hun persoonlijke politieke carrières waren veeleer het resultaat van hun investeringen in nationale en internationale kwaliteitsopleidingen en hun geloof dat zij verkozen konden worden in het kader van het Marokkaanse democratische systeem", aldus het artikel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team