Zoeken

Marokkaans Kamerlid fraudeert bij tolpoortjes

17 september 2022 - 10:00 - Marokko

©

Een zakenman, parlementslid en tevens voorzitter van de gemeenteraad van Taza, is bij verstek veroordeeld voor het schenden van de tolheffing op de autosnelweg.

Door het bekijken van CCTV-camera’s werd ontdekt dat een parlementslid van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM) de tolpoortjes op de autosnelweg bij Taza had geforceerd om geen tol te betalen. Na hij een boete van het Marokkaans snelwegbedrijf ADM te hebben ontvangen, besloot het Openbaar Ministerie ook een aanklacht tegen hem in te dienen, zo meldt het Arabisch talige dagblad Al Akhbar. De gendarmerie legde ook een andere boete op nadat hij weigerde een verklaring af te leggen.

Lees ook: Marokko: Kamerlid fakete coronabesmetting na dagvaarding

De Koninklijke Gendarmerie heeft vervolgens een onderzoek ingesteld. Agenten gingen naar een vakantiepark dat eigendom is van het Kamerlid om hem alsnog te verhoren, maar hij was niet aanwezig. Volgens een van zijn medewerkers was hij op parlementaire missie in Rabat. Toen hij werd ingelicht over het bezoek van de gendarmes, verzekerde hij hen dat hij zo snel mogelijk naar de gendarmerie zou gaan om hun vragen te beantwoorden, maar dat deed hij niet.

Lees ook: Marokko: Kamerlid gearresteerd met 400.000 dirham corruptiegeld

Aangezien de verdachte niet aanwezig was op zijn proces, werd hij slechts veroordeeld tot twee boetes. De rechtbank hield enkel rekening met twee proces verbalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team